ACTUEEL

VUmc is kindvriendelijk

VU medisch centrum (VUmc) heeft van de stichting Kind en Ziekenhuis twee Smiley’s gekregen voor de kinderafdeling en de dagbehandeling. De Smiley is een keurmerk voor kindvriendelijkheid. Naar eigen zeggen is VUmc hiermee het eerste academisch centrum die een dubbelkeurmerk voor kindvriendelijkheid krijgt.

Criteria keurmerk

Voorwaarden voor het ontvangen van een Smiley zijn open bezoekuren voor ouders en mogelijkheden om bij hun kind op een éénpersoonskamer of isolatiebox en een meerpersoonskamer te kunnen overnachten. Daarnaast kunnen ouders aanwezig zijn bij het krijgen van de narcose bij een geplande operatie of het inleiden daarvan bij een spoedoperatie. Ook is het voor ouders mogelijk om aanwezig te zijn wanneer hun kind uit narcose ontwaakt. Verder worden ouders en kind gezien door een anesthesioloog voor de opnamedag en krijgen de ouders schriftelijke informatie over de Wet op geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO).

Smiley’s zijn gewaardeerd

John Roord, hoofd kindergeneeskunde van het VUmc is blij met de Smiley’s. Roord: “Het toekennen van de Smiley's steunt ons in de gedachte dat we dan al het mogelijke doen om het verblijf in ons ziekenhuis voor kind en ouders zo goed als mogelijk is te laten verlopen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top