ACTUEEL

SP wil minister aan ziekenhuismoratorium houden

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil minister Schippers van VWS houden aan het moratorium op de fusie van ziekenhuizen, waartoe de Tweede Kamer in oktober besloot. Van Gerven reageert daarmee op plannen van Zorggroep Leveste Middenveld om twee ziekenhuislocaties samen te voegen.

Via het Dagblad van het Noorden werd woensdag bekend dat Leveste overweegt om het Scheper ziekenhuis in Emmen en Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen samen te voegen. Weliswaar betreft het hier twee locaties die onderdeel uitmaken van dezelfde zorggroep, maar Van Gerven gaat er vanuit dat een eventuele samenvoeging de opmaat is voor een fusie met het naburige Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. De ziekenhuizen maakten deze week bekend de mogelijkheden van intensieve samenwerking te onderzoeken.

‘Voldongen feiten’

Van Gerven wil van de minister weten of ze een dergelijke fusie in het licht van de beleidsdoelstelling om zorg dicht bij de burger te organiseren een wenselijke ontwikkeling vindt. Daarbij maakt Van Gerven zich zorgen over de kwaliteit van de ziekenhuiszorg nu Leveste investeringen van 50 à 60 miljoen euro opschort tot er meer duidelijkheid is over de toekomstige koers. Door noodzakelijke investeringen te bevriezen creëert Leveste volgens Van Gerven zo “voldongen feiten, waarbij het helaas omwille van de kwaliteit noodzakelijk is om te fuseren”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top