ACTUEEL

Tuchtzaak en ontslag na relatie met patiënt

Tuchtzaak en ontslag na relatie met patiënt

Een 49-jarige psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Oost Brabant heeft een relatie met een patiënt moeten bekopen met ontslag. Tevens dienden zowel zijn werkgever als de Inspectie voor de Gezondheidszorg een tuchtklacht in tegen hem. Dat meldt de nieuwswebsite Eindhoven Dichtbij.

Tuchtrechter

De psychiatrisch verpleegkundige verscheen woensdag voor de tuchtrechter in Eindhoven. Hij verklaarde aan de tuchtrechter dat hij de gedragscode van de ggz-instelling niet kende.

Affaire

Daags na het vertrek van een patiënte uit de opnamekliniek in Helmond begon de verpleegkundige een liefdesrelatie met haar. Deze duurde enkele maanden. De dag daarvoor had de man zijn collega’s en leidinggevenden verteld dat hij verliefd was op de vrouw die hij persoonlijk had begeleid. Zij reageerden enthousiast. De vrouw had later een crisisopname nodig en kon toen niet terecht op de voor haar vertrouwde afdeling, omdat haar ex daar werkte. De organisatie heeft gefaald, oordeelden vertegenwoordigers van de inspectie. De raad van bestuur heeft woensdag erkent dat er fouten zijn gemaakt toen de verpleegkundige zijn gevoelens voor de vrouw bekendmaakte, schrijft de krant.

Gebrek aan professionaliteit

De kliniek en de inspectie verwijten de verpleegkundige een ernstig gebrek aan professionaliteit, inzicht en zelfreflectie en vroegen de tuchtrechter om een maatregel. Hoewel de collega’;s en leidinggevende enthousiast reageerden, had de verpleegkundige zelf zijn verantwoording moeten nemen volgens de kliniek en inspectie.

Het tuchtcollege doet op 5 januari uitspraak. Daarbij oordeelt het niet over de rol van de ggz-instelling.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

anoniem

2 december 2011

De collega's en leidinggevenden van de ontslagen verpleegkundige reageerden enthousiast toen ze van hem hoorden dat hij verliefd was op een (ex) patiënt van de instelling?!
het bestaat nog en ze gaan vrijuit ook.
In de GGZ is alles liefde!

Anoniem

4 december 2011

Het lijkt wel of er meer gekken werken als personeel in de ggz,dan wat men normaal gesproken patienten noemt.GGz Drenthe kan er ook wat van!!!onder druk van dreiging met het stappen naar de kranten e.d. is er 1 fout personeelslid ontslagen,maar er lopen er nog veel met losse handjes en zonder moreel rond.Bij het dreigen uit te komen van misstanden gaan vele bestuursleden van ggz Drenthe (Assen) over tot intimidatie van patienten,ex-patienten en familie-leden van patienten.Ook kunnen deze mensen wraak-acties van de corrupte ggz Assen verwachten.Zie you tube,filmpje over de Boshof,1 van de vele vele vele misstanden van ggz Drenthe.GGZ drenthe is een regelrechte hel,waar heel veel vieze psychologische (en andere!)spelletjes gespeeld worden!

Top