ACTUEEL

Surseance Meavita Nederland kan doorstart schaden

Meavita Nederland heeft surseance van betaling aangevraagd. Daarmee lijkt ook voor de moederorganisatie van het zorgconcern het doek te vallen.

Consequenties

Een faillissement van Meavita Nederland kan financiële consequenties hebben voor de voormalige dochtermaatschappijen van het concern.  Enkele van de doorgestarte onderdelen, waaronder Sensire, hebben nog vorderingen openstaan bij het moederbedrijf.  Als Meavita Nederland niet in staat is aan haar betalingsverplichtingen te voldoen, kan dit betekenen dat de voormalige werkmaatschappijen een flinke veer moeten laten. 

Geen steun NZa

Enkele voormalige werkmaatschappijen van Meavita Nederland, waaronder de Stichting Meavitagroep en Thuiszorg Groningen, moesten eerder dit jaar surseance van betaling aanvragen. Dankzij de bemoeienis van het ministerie van VWS konden beide Meavita-onderdelen een doorstart maken
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) ontkent daarbij de helpende hand te hebben toegestoken. “Er is geen verzoek tot steun geweest en de NZa heeft dus ook geen steun verleend”, aldus een woordvoerster. De Haagse Wijk Woonzorg (HWW) gaf in maart aan wel bij de NZa te zullen aankloppen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top