ACTUEEL

IGZ houdt toezicht op kraambeddentekort Utrecht

Minister Ab Klink van het ministerie van VWS heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) verzocht om extra toezicht te houden op het tekort aan kraambedden in de regio Utrecht. Dit schrijft de minister in antwoorden op kamervragen van de SP-Tweede Kamerleden Henk van Gerven en Marianne Langkamp.

Onvoldoende garantie achterwachtfunctie

Van Gerven en Langkamp stelden de vragen naar aanleiding van berichtgeving in de media, waaruit blijkt dat ziekenhuizen in de regio Utrecht zwangere vrouwen wegens een tekort aan capaciteit en faciliteiten weigeren. Instellingen kunnen hierdoor hun achterwachtfunctie onvoldoende garanderen als zich tijdens de bevalling complicaties voordoen.

Geen verdere maatregelen

Minister Klink vindt het een zaak van de betrokken ziekenhuizen en zorgverzekeraars, om de problemen op te lossen. Omdat uit dezelfde berichtgeving blijkt dat de partijen bereid zijn om hierover met elkaar in gesprek te gaan, ziet de minister geen reden voor verdere maatregelen. Wel geeft hij de IGZ opdracht om 'een vinger aan de pols te houden' bij deze ontwikkelingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top