ACTUEEL

Bart Berden nieuwe toezichthouder NHG

Bart Berden is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Hij volgt op 1 januari 2012 Elmer Mulder op die na 8 jaar statutair aftreedt.

Bart Berden is bestuurder van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar 'Organisation Development in Hospital Care' aan de TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg. Ook vervult hij een aantal andere toezichthoudende functies in de zorg.

Goede huisartsenzorg

Voor Bart Berden staat vast dat het belang van goede huisartsenzorg de komende jaren alleen maar toeneemt. “Want de huisarts speelt een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van de zorgkwaliteit en het bieden van efficiëntere zorg. Het NHG levert daarvoor een solide fundament. Ik zie het als een uitdaging om samen met de overige vier leden van de Raad van Toezicht het beleid en de resultaten van het NHG te toetsen".

Bart Berden

Professor Berden rondde in 1986 zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen af. Na zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, promoveerde hij in 1993 cum laude aan de Universiteit Utrecht. Daarna was hij onder meer manager van diverse projecten in de gezondheidszorg, adjunct-directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap, directeur Medische Zaken van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen, en bestuurder van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top