ACTUEEL

Tarieven jeugdbescherming gaan omhoog

De jeugdbescherming kan de komende jaren meer geld tegemoetzien. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil de tarieven verhogen. De jeugdzorg vroeg al langer om meer geld omdat de begeleiding van kinderen in het gedrang zou komen.

Onenigheid

In reactie op een onderzoek van de Algemene Rekenkamer dat woensdag is verschenen, zegt Teeven de tarieven te gaan verhogen. De staatssecretaris had om het onderzoek van de Rekenkamer gevraagd om een einde te maken aan de onenigheid over de tarieven voor de jeugdbescherming.

Bureaus Jeugdzorg

Vorig jaar deed Deloitte ook al onderzoek naar de kosten van maatregelen voor jeugdbescherming die door de rechter worden opgelegd. Maar door gebreken in de administratie van de bureaus Jeugdzorg kan de Rekenkamer niet meer informatie boven water krijgen dan Deloitte.

Dit bureau stelde dat de tarieven met bijna 5 procent omhoog moeten. Teeven zegt zich daar nu bij aan te sluiten. Hij laat de Tweede Kamer deze week nog weten om hoeveel geld het precies gaat. Voorwaarde is wel dat de jeugdzorg de administratie beter op orde krijgt en meer grip krijgt op de uitvoering van de beschermingsmaatregelen.

Deloitte becijferde dat de jeugdbescherming en jeugdreclassering in 2009 17,5 miljoen tekortkwamen. Teeven wilde het budget tot nu toe met niet meer dan 5 miljoen verhogen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top