ACTUEEL

Rokers pikken leenparaplu’s ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) roept patiënten en bezoekers op de leenparaplu's terug te brengen, die mee naar huis zijn genomen. De leenparaplu's zijn bedoeld als extra service voor patiënten en bezoekers om mee van en naar de parkeergarage en de rookzones te gaan.

Roken is op het hele JBZ-terrein verboden met uitzondering van een aantal rookzones. Deze bevinden zich op enige afstand van de ingang van het ziekenhuis. Begin 2012 kunnen rokers terecht in een overkapte rookzone. Om die periode te overbruggen zijn leenparaplu's aangeschaft.  Helaas worden deze door het publiek massaal meegenomen. Ook wordt er nog vaak bij de ingangen gerookt.

Regels

Leden van de Cliëntenraad  delen vanaf  8 december uit om het publiek te wijzen op de regels. "Roken doe je in de rookzone en een leenparaplu neem je niet mee naar huis”, aldus Betsie van der Sloot, voorzitter van de Cliëntenraad en lid van de Commissie Rookbeleid. “We moeten met elkaar zorgen voor een schone ziekenhuisentree."

Klachten

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ontvangt veel klachten van niet-rokers, die zich ergeren aan het roken bij de ingangen van het ziekenhuis. Roken helemaal verbieden op het gehele ziekenhuisterrein zou bij de rokers op grote problemen stuiten. Daarom is besloten roken toe te staan in speciaal daartoe aangewezen rookzones. 

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 december 2011

Ik rook niet en ik steel niet.
Voor mij persoonlijk is dat inherent

Rossr

9 december 2011

Al eerder eerder is gereageerd dat roken binnen het gehele ziekenhuiscomplecs dus ook de terrijnen daaromheen rookvrij moeten zijn. En dat dat verbod er komt is geheel zeker, alleen wanneer daar kan je op wachten. Het is niet te geloven, dat aan één zijde van de deur ingrijpende long en hartoperaties plaats vinden en aan de andere kant van de deur mensen zich ziek staan te maken met roken. Ziekenhuisdirecteuren verdienen gemiddeld twee ton, waarom nemen die niet de verantwoordelijke besluiten? Of is het zakkenvullen belangrijker?

Jordaan.

10 december 2011

Ik ben gestopt met het roken, omdat ik weet dat het mijn gezondheid in gevaar brengt. Tevens vind ik dat roken bij een ziekenhuis ook buiten streng verboden moet zijn.Geef er een fikse boete voor. Het is toch te gek voor woorden dat je bij een ziekenhuis gaat staan roken!!
Dus die paraplu is daarvoor helemaal niet nodig. En als je daar op bezoek gaat, neem dan zelf een paraplu mee. Dat is wel zo handig, en laat de sigaretten thuis of nog beter stop met het roken. Dat scheelt je een mooi stuk in de portemonee.

Pol

10 december 2011

Om te voorkomen dat de zorgpremies omhoog moeten omdat de ziekenhuiskosten stijgen door het vervangen van gestolen paraplu's heb ik een praktische suggestie voor de directie van het Ziekenhuis. In plaats van hierover enkele tienduizenden euro's weg te vergaderen adviseer ik: "Koop paraplu's in zo'n smerige kleur dat niemand daar mee gezien wil worden"

Top