ACTUEEL

Toezicht OLVG terug naar bezoldigingsnorm

Met ingang van 1 januari 2011 is de bezoldiging van de voorzitter en leden van de raad van toezicht van het OLVG binnen de bezoldigingsrichtlijn van de NVTZ gebracht. Dat meldt het Amsterdamse ziekenhuis in een persbericht.

Het OLVG reageert hiermee op berichtgeving van Skipr over de bezoldiging van toezichthouders in de zorg op basis van de jaarverslagen van 2008 tot en met 2010. Hieruit kwam het OLVG met een gemiddelde bezoldiging van 20 duizend euro per toezichthouder naar voren als één van de zorginstellingen waar toezichthouders boven de bezoldigingsnorm van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders (NVTZ) betaald worden.     

Bijstelling

De raad van toezicht heeft eerder dit jaar op eigen initiatief de vergoeding fors naar beneden bijgesteld, zowel voor nieuw aan te treden toezichthouders als met terugwerkende kracht voor de zittende leden, zo laat het ziekenhuis weten. De voorzitter en de vicevoorzitter ontvangen nu beiden ruim 13.700 euro bruto per jaar, terwijl in 2010 hun bezoldiging nog 24 duizend euro bruto bedroeg.

Subcommissies

De bezoldiging van leden van de raad van toezicht bedraagt 9140 euro bruto per jaar. Enkele leden krijgen daarnaast toeslagen voor het lidmaatschap van subcommissies. De totale bezoldiging van deze toezichthouders ligt tussen de 13.700 en 11.425 euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top