ACTUEEL

Omstreden ggz-kliniek benoemt nieuwe directeur

De raad van toezicht van Stichting Addictioncare heeft een nieuwe directeur aangesteld. Jacob Poot neemt de komende tijd het bestuur van Stichting Addictioncare en Momentum GGZ op zich.

Directeur Bas de B. en medeoprichter Niels S. hebben zich beiden teruggetrokken in het belang van de verdere ontwikkeling van de organisatie. Beiden zijn in opspraak geraakt. Bas de B. maakte recentelijk amok tijdens een vlucht  uit Zuid-Afrika, tijdens welke hij nooddeuren probeerde te openen en de cockpit wilde binnendringen. Mogelijk was hij onder invloed van alcohol en medicijnen. Niels S. is door het openbaar ministerie in Den Bosch beticht van zware mishandeling. Tegen hem werd donderdag voor de rechtbank een celstraf van twee jaar geëist.

Respect

Ondanks deze kwesties zegt Peter van Hussen, voorzitter Raad van Toezicht, ‘respect’ te hebben voor wat de twee in korte tijd hebben opgebouwd.  “Zij hebben een professionele organisatie neergezet, die inmiddels meer dan 750 cliënten heeft geholpen”, aldus Van Hussen. “Zij erkennen echter dat de organisatie in de huidige ontwikkelingsfase gebaat is bij een andere bestuurder.” Poot heeft zijn sporen verdiend als ondernemer in de internationale retailbranche en vervult momenteel diverse commissariaten in Nederland en België. Ook is hij als financier betrokken bij ‘Yes We Can Clinics’, een gespecialiseerde GGZ instelling voor jongeren met gedragsproblemen. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 december 2011

yeah right....pfffff

Top