ACTUEEL

SDW sluit woonlocatie voor autistische cliënten

SDW sluit de woonlocatie voor cliënten met een autismespectrum stoornis in Hoogerheide. SDW ziet zich gedwongen tot dit besluit, omdat verantwoorde zorg en veiligheid alleen te garanderen zijn met extra inzet van personeel.

Deze extra personele inzet zorgt voor onacceptabel grote financiële tekorten, stelt SDW. Op de locatie wonen nu nog dertien cliënten met een autismespectrum stoornis. Er werken zestien medewerkers, merendeels met een parttime functie. De betrokken ouders en medewerkers zijn inmiddels over de voorgenomen sluiting geïnformeerd. “Ik ben mij bewust van dit indringende besluit voor cliënten, ouders, vertegenwoordigers en betrokken medewerkers”, zegt directeur-bestuurder Peter Meijs. “We hadden het graag anders gezien.”

Oplossing

SDW zoekt voor zowel de cliënten als de medewerkers naar passende oplossingen. Voor zowel cliënten als medewerkers wordt gezocht naar oplossingen binnen SDW. Indien dit voor cliënten niet wenselijk of mogelijk is, kan dit ook herhuisvesting buiten SDW betekenen.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 december 2011

Terug naar de bossen? Het is onduidelijk waardoor de personele kosten niet meer gehandhaafd kunnen worden. Het aantal uren aan begeleiding en zorg is toch vastgelegd in het ZZP. Clienten brengen naar rato de financien hiervoor mee. Of is er een andere oorzaak.

Anoniem

16 december 2011

ik ben bij die avond geweest dat ze vertelden dat het ging sluiten.maar het heeft mij echt geraakt dhr P.M vertelde dat hij het gaat sluiten in 4 tot 6 maanden en hij zij erbij het liefst in 4 maanden. ouders vroegen terecht van hoe het kan dat hun kind in 4 tot 6 maanden een geschikte plek dat 100% bij hun indicatie past zo snel kan krijgen, want die kinderen staan allang op wacht lijsten als het zo makelijk had gegaan had ik hier ook allang weggeweest. ik denk dat SDW gewoon een plek binnen SDW aan gaat bieden, of die plek nou geschikt is of niet. dit zaakje stinkt aan alle kanten, kan iemand astublieft regelen dat hier een onderzoek naar komt. ik vraag me namelijk af dat wat SDW wil zomaar kan. WIE DIT LEEST PLEASE DOE IETS WIJ ZIJN IN NOOD
bewoner sdw - 14-12-2011 | 16:05

Top