ACTUEEL

‘Vergeten’ contract kan ziekenhuizen geld kosten

‘Vergeten’ contract kan ziekenhuizen geld kosten

Ziekenhuizen dreigen komend jaar problemen met de facturering te krijgen, doordat ze de contracten voor gebruik van de nieuwe digitale infrastructuur over het hoofd hebben gezien.

De curatieve sector krijgt komend jaar te maken met een nieuwe financiering gebaseerd op DBC’s op weg naar Transparantie, kortweg aangeduid als DOT. Een centrale rol hierin is weggelegd voor de zogeheten grouper. Dit digitale instrument bepaalt automatisch welke zorg de ziekenhuizen hebben geleverd. Die vaststelling is nodig alvorens er tot betaling kan worden overgegaan.

Niet op de hoogte

Voor het gebruik van de grouper heeft de NVZ Vereniging van ziekenhuizen een service level agreement gesloten met DBC onderhoud, dat de grouper beheert. Hoewel het bijhorende contract al enkele tijd geleden is verstuurd zijn veel bestuurders hier volgens de NVZ niet van op de hoogte. Individuele akkoordering is wel nodig om van de grouper gebruik te kunnen maken. “Zonder deze grouper kunnen ziekenhuizen geen facturen sturen in 2012”, aldus de NVZ. De ziekenhuizen hebben nog tot 12 december de tijd om de service level agreement ondertekend terug te sturen naar DBC Onderhoud.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top