ACTUEEL

Klitsie nieuwe voorzitter Nefarma

Jan Klitsie is de nieuwe voorzitter van de branchevereniging voor de farmacie Nefarma. Hij neemt op 1 januari 2009 de hamer over van Han Steutel. Klitsie is general manager van sanofi-aventis en was al vice-voorzitter in het Nefarma-bestuur. 

Klitsie wil meer aandacht besteden aan de relatie met de consument, zo bleek tijdens het Glazen Zaal Debat eind oktober over ‘de stem van de patiënt’ en de banden tussen de farmaceutische industrie en de patiëntenorganisaties. Hij benadrukte dat goede contacten tussen patiëntenorganisaties en de farmaceutische industrie belangrijk zijn voor alle zorgpartijen, maar dat de transparantie gewaarborgd moet zijn. In- en externe gedragscodes, zoals de EFPIA normering, dragen hieraan al jaren bij. Volgens Klitsie is het nu tijd voor een volgende stap.

 

Ongewenste beïnvloeding

Volgens Jan Klitsie zijn de belangen van de patiëntenorganisaties en de farmaceutische industrie vaak gelijk. Patiënten hebben bovendien direct voordeel bij steun en informatie van de farmaceutische industrie. Zorg over ongewenste beïnvloeding van patiëntenorganisaties mag daarom nooit leiden tot een stopzetten van de samenwerking. “Dan is het middel erger dan de kwaal,” aldus Klitsie. Transparantie over de onderlinge relaties en normering bieden naar zijn mening de oplossing.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top