ACTUEEL

Werkgevers willen oplopende zorgkosten beteugelen

Werkgevers willen oplopende zorgkosten beteugelen

De crisis en de vergrijzing zadelen de werkgevers op met een forse stijging van de sociale lasten. Vooral de zorgkosten rijzen de pan uit. De werkgevers pleiten ervoor de zorgbijdrage van de werkgevers op het huidige niveau te bevriezen.

Sociale lasten

Het ministerie van Sociale Zaken heeft uitgezocht dat de sociale lasten voor werkgevers tussen 2002 en 2010 zijn gestegen van 39,6 miljard naar 52,5 miljard, meldt werkgeverskoepel VNO-NCW. Zo gingen de werkgeverslasten voor de werkloosheidswet met bijna 80 procent omhoog, de pensioenkosten met 40 procent en de kosten voor de zorgverzekeringswet met ruim 106 procent.

Zorgkosten

Het kabinet moet volgens VNO-NCW meer doen om die lasten, en vooral de zorgkosten, binnen de perken te houden. Vorig jaar waren alle werkgevers daar samen ruim 10 miljard euro aan kwijt, aldus de werkgevers. Zij betalen per werknemer een inkomensafhankelijke zorgpremie. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 december 2011

Niet naar luisteren. Als de werkloosheid in ons land hoger is dan in de ons omliggende landen, dan zijn we blijkbaar niet concurrerend genoeg en moeten de arbeidskosten naar beneden.

Anoniem

14 december 2011

Het zijn weer de ouderen die genoemd worden als schuldige maar ik heb de ervaring dat de jongere generatie de werkgever veel geld kost want zij zijn sneller en vaker ziek dan de ouderen, Ze blijven thuis voor elk wissewasje en hebben bovendien veel sneller allerlei lichamelijke klachten waardoor ze hun werk niet (tijdelijk) meer kunnen doen en dan vaak langdurig uit de roulatie zijn. Steeds maar weer wordt het op de ouderen geschoven, net zo lang tot de ouderen er echt ziek van worden.

Top