ACTUEEL

Innovaties op tv in Moderne Zorg

Zorgaanbieders en leveranciers krijgen de gelegenheid om hun vernieuwende ICT- en technologische oplossingen in de zorg te presenteren aan collega’s en een breder publiek. Op zondagochtend 3 mei gaat de tweede reeks van het televisieprogramma Moderne Zorg van start op RTL7.

Domotica in woonzorgcentrum

Moderne Zorg brengt zondag in beeld hoe deskundige installateurs vroegtijdig zijn betrokken bij het ontwerp en de bouw van woonzorgcentrum ‘t Weegje in ’s Gravendeel. Dat komt de kwaliteit van de domotica ten goede. Gebruik van Voice over IP (Voip) maakt bovendien domotica-toepassingen in woonhuizen in de rest van het dorp mogelijk.

DementieWijzer voor mantelzorgers

De tweede reportage gaat over de DementieWijzer die VU medisch centrum ontwikkelt. Mantelzorgers kunnen met behulp van deze internetapplicatie makkelijker de weg vinden in het zorgaanbod. Moderne Zorg bevat bovendien een kort journaal over innovaties in de zorg.

Items terugzien op video.skipr.nl

Dee eerste reeks van Moderne Zorg trok in het najaar van 2008 gemiddeld honderdduizend kijkers per uitzending. Reportages en interviews met Alexander Rinnooy Kan, Roger van Boxtel, Atie Schipaanboord, Marjan Kaljouw en Eelco Damen kunt u terugzien op video.skipr.nl. De item uit de nieuwe reeks verschijnen eveneens op de Skipr-site.

Samenwerking Tangram Media, DAZ en Skipr

Moderne Zorg is een productie van Tangram Media in samenwerking met Bureau DAZ. De presentatie van het programma is wederom in handen van Skipr-hoofdredacteur Ruud Koolen.

Uitzendingen op zondagochtenden in mei

Moderne Zorg, uitzendingen op RTL 7 op de zondagochtenden van 3, 10. 17 en 24 mei om 10.25 uur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top