ACTUEEL

UMCG: We hebben niets verhuld

UMCG: We hebben niets verhuld

Het Groningse universitaire ziekenhuis UMCG ontkent informatie te hebben verhuld of achtergehouden in de zaak van baby Jelmer. Het ziekenhuis heeft dat donderdag verklaard.

Mistgordijn

De Nationale Ombudsman heeft donderdag een rapport gepresenteerd over de kwestie. Hij concludeert daarin dat het ziekenhuis wel degelijk heeft geprobeerd een mistgordijn op te trekken, en geweigerd heeft informatie te verstrekken. Het ziekenhuis wil verder niet in de openbaarheid discussiëren over de bevindingen van de ombudsman.

Gesprek en excuses

Het UMCG neemt de aanbeveling van de ombudsman over om "een afspraak te maken voor een gesprek met de ouders van Jelmer". De ombudsman heeft ook gezegd dat het ziekenhuis excuses moet aanbieden over de gang van zaken. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde donderdag niet ingaan op de vraag of het ziekenhuis dat gaat doen. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

15 december 2011

Commentaar SIN-NL.
Het UMCG ontkent de ontkenning: hoe ongeloofwaardig!
Eindelijk erkent de Ombudsman :
-het leed van Jelmer en hiermee ook het leed van slachtoffers van medische fouten.
- het falen van het bestuur van het UMCG
-het falen van de betrokken artsen van het UMCG..
- het falen van de Inspectie Gezondheidszorg tav Jelmer en slachtoffers van medische fouten.
- dat de zelfregulatie van de medische sector en het externe toezicht van de IGZ tekortschiet en dat patienten-slachtoffers hierin machteloos zijn.
SIN-NL roept de overheid en de Tweede Kamer om per direct hun verantwoordelijkheid naar slachtoffers en nabestaanden van medische fouten te nemen:
Vertel en Herstel, Registreer en Leer:www.sin-nl.org
NB het bestuur van het UMCG is ook verantwoordelijk voor het in standhouden van de doofpot door falend neuroloog Kuks omtrent de experimentele hersenoperatie bij slachtoffer Mr Sophie Hankes, nb verricht door artsen elders zonder toestemming! Zie:www.drkuks.com en www.jankuks.nl
President van de rechtbank Utrecht Mr H. Uniken Venema Utrecht wiens nichtje geneeskunde studeert in Groningen bij falend neuroloog Kuks had in febr. 2011 het kort geding aangespannen door Kuks tegen Mr Sophie Hankes willen leiden.....
Na een brief zijdens Mr Sophie Hankes, die hij nooit beantwoordde kwam Mr Uniken Venema niet opdagen:
zie www.sin-nl.org, www.drkuks.com en www.jankuks.nl
Inmiddels heeft Mr Sophie Hankes, SIN-NL een klacht tegen Mr. Uniken Venema ingediend wegens het verzwijgen van directe familiebanden met Kuks op grond van schending van de Leidraad onpartijdigheid rechter en de Gedragscode rechtspraak.

Theo van Iperen

16 december 2011

Met het wel overnemen van de persberichten van de gevestigde orde binnen de zorg, in dit geval IGZ en UMCG, en niet van de Ombudsman, bevestigt Skipr de ons kent ons-cultuur en de mutual admiration society waar de zorg zo aan leidt en waar de Ombudsman nu juist de vinger op legt. Jammer dat Skipr zich steeds meer in die richting ontwikkelt: een platform dat laat zien hoe geweldig we allemaal zijn, terwijl daar een behoorlijke relativering op te plaatsen is. Neem alle kritiek serieus, kom uit je burcht, wees transparant en wijs niet naar een ander en begin bij jezelf. Kritische volgers stimuleren dat proces, media die vooral proberen te pleasen smoren dat. Skipr, herpak jezelf!

Theo van Iperen

16 december 2011

Kan het kloppen dat toen ik bovenstaand schreef het persbericht van de Ombudsman nog niet in het nieuwsoverzicht stond opgenomen? Goed dat het er nu wel staat. Maar ook nu blijft het punt staan: belangrijkste nieuws is zeker de conclusie van de Ombudsman en niet de reactie van de gevestigde orde. Breng dat dat ook als eerste en stop dat niet weg achter de ontkennende reacties van het zorgveld. En zorgveld: laat je niet zo kennen, door op deze kleinzielige manier te reageren.

Anoniem

18 december 2011

Inderdaad kleinzielig zorgveld.artsen die niet naar zichzelf kunnen kijken,fouten niet kunnen en willen toegeven,en daarmee,blijven de gevaren voor patienten dus gewoon bestaan.Vaak niets zo eigenwijs als een dokter.En wat ontzettend pijnlijk voor de getroffen patient(en ) en familieledendat ze geen erkenning krijgen van de artsen,terwijl dat zeker wel op zijn plaats is!

Top