ACTUEEL

Artsen: 'Ouders moeten alle informatie krijgen'

Artsen: 'Ouders moeten alle informatie krijgen'

Wanneer zich bij een medische behandeling incidenten of complicaties voordoen, moeten de betrokkenen alle beschikbare informatie krijgen. Dat zei een woordvoerster van de artsenkoepel KNMG donderdag in reactie op het vernietigende rapport van de Nationale Ombudsman over de zaak rond baby Jelmer.

Ernstig gehandicapt

De ombudsman oordeelde dat het Groningse ziekenhuis UMCG en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) schokkend hebben gefaald in het onderzoek naar de vraag hoe Jelmer in 2007 gehandicapt is geraakt. Het kind moest onder het mes voor een darmoperatie, maar bleek enkele dagen na de ingreep lichamelijk en geestelijk ernstig gehandicapt te zijn geraakt.

Algemeen

KNMG wil overigens niet op het individuele geval van Jelmer in gaan. “Maar in dit soort gevallen in het algemeen moeten ziekenhuizen alle informatie verstrekken die beschikbaar is om te achterhalen wat er precies is gebeurd”, aldus de zegsvrouw. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

16 december 2011

Dit is de meest verschrikkelijke vorm van schijnheiligheid door artsenorganisatie KNMG . Juist deze vereniging van witte jassen houdt de onderlinge zwijgafspraak over medische fouten en de slachtoffers het hardst in stand.
Doodzwijgen en aan hun lot overlaten: dat is de jarenlange keiharde realiteit hoe artsen omgaan met slachtoffers van medische fouten. Dit is in strijd met de ethische, professionele en wettelijke zorgplicht van artsen.
De vraag is gerechtvaardigd of de KNMG betiteld kan worden als criminele organisatie.

Top