ACTUEEL

Verzekerde snijdt in aanvullend pakket

Ongeveer 4,5 procent van de Nederlanders gaat overstappen naar een andere zorgverzekeraar, één procent minder dan vorig jaar. Wel kiest ruim één van de tien verzekering voor een mindere of zelfs geen dekking via het aanvullend pakket.

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 10 procent, zo constateert vergelijkingssite Verzekeringssite.nl. Ongeveer negen van de tien Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Twaalf procent van de Nederlanders kiest in 2012 voor een mindere dekking of zelfs geen dekking, maar blijft wel bij zijn vertrouwde verzekeraar. 37 procent van de Nederlanders twijfelt over de aanvullende zorgverzekering.

Goedkoop

“Bestaande klanten willen besparen en nemen vaker een goedkoper pakket”, aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. “Alleen als ze meer zorgkosten verwachten verhogen ze juist de dekking om geld te besparen. Premie speelt dit jaar een nog grote rol bij de keuze van de consument. Overstappers kiezen voor goedkope zorgverzekeringen, zoals internetverzekeraars en zorgverzekeraars met hoge kortingen.” De verwachtingen van Verzekeringssite.nl kunnen nog anders uitpakken. “De grootste groep overstappers moet nog komen”, zegt Hordijk. “In de week na kerst sluit zo’n 30 procent van de overstappers zijn zorgverzekering.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top