ACTUEEL

Vergoeding voor hulpmiddelen blinden

Blinden en slechtzienden kunnen straks ook een vergoeding krijgen voor extra kosten die ze vanwege hun aandoening moeten maken. Het kabinet is vrijdag akkoord gegaan met een voorstel daartoe van minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Levenslange hulpmiddelen

Het gebruik van levenslange hulpmiddelen komt te vallen onder de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Ook is besloten het criterium aan te scherpen op grond waarvan fysio- en oefentherapie in aanmerking komen voor deze vergoeding. Volgens Schippers zijn beide therapieën op zich geen goede indicatie om extra kosten te moeten maken als gevolg van een chronische ziekte of handicap, omdat ze deels ook gericht zijn op het verhelpen van de aandoening. Omdat het criterium nu te ruim is, kwam de tegemoetkoming terecht bij mensen voor wie de wet niet is bedoeld, aldus de bewindsvrouw.

Wtcg-uitkeringen

De Wtcg-uitkeringen worden niet aangepast aan de inflatie om financiële overschrijdingen te voorkomen, zo heeft de ministerraad verder bepaald. Chronisch zieken en gehandicapten zullen dit vanaf 2013 in hun portemonnee gaan voelen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top