ACTUEEL

Gezondheidspark Hardenberg krijgt vorm

Acht zorg- en dienstverleners in Hardenberg hebben een intentieovereenkomst getekend die moet leiden tot een betere afstemming op het gebied van kraam- en jeugdzorg. De overeenkomst past in plannen voor de ontwikkeling van een Gezondheidspark.

Het Gezondheidspark is bedoeld om eerste-, en tweedelijnszorg, maatschappelijke dienstverlening en commercie dichter bij elkaar te brengen. De gemeente Hardenberg wil zo bijdragen aan de blijvende beschikbaarheid van hoogwaardige zorg voor de inwoners van Hardenberg en wijde omgeving. Op dit moment spreken meerdere zorgaanbieders met elkaar over participatie in het park.

Filosofie

De samenwerking op het gebied van jeugd- en kraamzorg kan worden gezien als een opmaat tot het Gezondheidspark. De betrokken zorg- en dienstverleners, waaronder de Saxenburgh Groep, Accare, Naviva en Carinova, gaan de zorg- en dienstverlening volgens de filosofie van het gezondheidspark beter afstemmen. "Een samenwerking in deze vorm is uniek te noemen de zorg- en dienstverlening rondom geboorte en de zorg en ondersteuning voor kinderen en gezinnen", stellen de initiatiefnemers. "Het laat zien dat in Hardenberg zorgaanbieders anticiperen op ontwikkelingen en gezamenlijk nieuwe zorgconcepten te bedenken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top