ACTUEEL

‘Collectief pgb Zaanstad is strijdig met de wet’

Het collectief pgb in de gemeente Zaanstad is in strijd met de Wmo en de aanbestedingsregels. Dat maakt een woordvoerder van staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS) woensdag 29 april bekend.

Wmo en aanbestedingsregels genegeerd

De situatie in de gemeente Zaanstad vindt Bussemaker uniek. Woensdag 22 april werd duidelijk dat drie verzorgingshuizen in de gemeente collectief het pgb van hun klanten innen. Bussemaker geeft aan dat dit in strijd is met de Wmo omdat de individuele cliënt een keuzemogelijkheid wordt ontnomen. Daarnaast wijst zij erop dat de regeling niet voldoet aan de aanbestedingsregels. Het is niet de bedoeling dat een partij die de aanbesteding niet heeft gewonnen alsnog marktaandeel verwerft.

Bussemaker grijpt niet in

Bussemaker keurt het collectief pgb in Zaandam af. Ze grijpt echter niet in. Ze is gerustgesteld door het onderzoek van de Rekenkamer Zaanstad en heeft vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente. Zij blijft de situatie volgen, maar neemt op dit moment nog geen actie omdat “de lokale democratie zijn werk doet”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top