ACTUEEL

Strengere sancties 'foute' zorgverzekeraar

Er moeten strengere sancties komen voor zorgverzekeraars die een blik werpen in de elektronisch opgeslagen patiëntendossiers. Die oproep heeft de Tweede Kamer donderdag gedaan aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid).

Boete niet passend

Schippers stelde eerder al dat de verzekeraars niet mogen kijken in de dossiers en dat er boetes staan op die overtreding. Ook de hoogste boete van 18.500 euro vindt de Kamer nog niet passend genoeg om de kwaadwillende verzekeraar die zijn voordeel kan doen met de informatie tegen te houden. De partijen roepen Schippers ook op om verzekeraars die herhaaldelijk de wet overtreden de vergunning af te nemen. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

merhai

29 december 2011

1.000.000 lijkt me reeler als je de potentiele negatieve gevolgen voor de consument ,van deze brutaliteit van de verzekeraar, in ogenschouw neemt.

jansen-willems

14 mei 2012

Hoe zit het met de wet privecy op persoonlijke gegevens!
Dat zijn gvd MIJN vertrouwelijke gegevens, moet ik omdat ik ernstig depressief ben geweest met de billen bloot. Zodat de verzekeraars mijn gegevens kunnen misbruiken, dit gaat alle perken te buiten, het is al bizar dat de zorgverzekeraar de declaraties van mijn 2e lijnszorg niet meer willen vergoeden omdat er "misschien wat rotte apels tussen zitten. Het is voor mij van levensbelang"!! allemaal ordinaire bezuinigingen, wat zijn we voor een land aan het worden??? ik ben ontzettend boos. Marieke

Top