ACTUEEL

'Geen risico op kanker door implantaten PIP'

'Geen risico op kanker door implantaten PIP'

Vrouwen met borstimplantaten van het bedrijf Poly Implant Prothèse (PIP) lopen niet meer risico op kanker dan vrouwen die implantaten van een ander bedrijf hebben gekregen. Dat heeft het Franse ministerie van Volksgezondheid vrijdag laten weten.

Implantaten wel laten verwijderen

Wel adviseerde minister Xavier Bertrand van Volksgezondheid de implantaten te verwijderen omdat ze zouden kunnen scheuren. Hij sprak van “een preventieve maatregel” die niet met spoed hoeft te worden uitgevoerd.

PIP

Circa 30.000 Franse vrouwen hebben een implantaat van PIP. Het product is begin 2010 van de markt gehaald. Sindsdien zijn al honderden implantaten van PIP verwijderd.

Klachten

De Franse autoriteiten hebben acht gevallen geteld van vrouwen met de betreffende implantaten die kanker kregen, voornamelijk borstkanker. Daarnaast hebben meer dan 2000 vrouwen geklaagd over de implantaten, waarvoor een ongeautoriseerd soort siliconengel is gebruikt. Daardoor scheuren ze vaak.

Uit documenten blijkt dat tienduizenden vrouwen in meer dan 65 landen, vooral West-Europa en Zuid-Amerika, implantaten van PIP hebben. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top