ACTUEEL

Aanpak Mexicaanse griep kostte 340 miljoen

De bestrijding van de Mexicaanse griep heeft in totaal ruim 340 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit een brief van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) van vrijdag aan de Tweede Kamer.

De aanschaf van de vaccins tegen de Mexicaanse griep, inclusief spuiten, kostte ruim 250 miljoen euro. De uitvoeringskosten van maatregelen door huisartsen en GGD's bedroegen ongeveer 75 miljoen euro.

Code

Verder meldde Schippers dat er wordt gewerkt aan een code om bij de aanpak van griep belangenverstrengeling te voorkomen. Bij de aanpak van de Mexicaanse griep ontstond discussie over adviseurs van de overheid, die ook banden met farmaceutische bedrijven zouden hebben. Leidraad bij de samenstelling van de commissie de code moet ontwikkelen is "deskundigheid en boven elke twijfel verheven onafhankelijkheid".

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mitrasing

27 december 2011

Wie gelooft die brief? Vele kosten worden buiten beschouwin gelaten: alle extra consulten huisartsen en tweede lijn; bijvoorbeeld mexicaanse grieppoli van ziekenhuis? Wat is nu de uiteindelijke prijs van de door de GGD gevaccineerde personen, scholieren? En zo zijn er nog wel wat meer te bedenken.

Anoniem

28 december 2011

het st( Kl)inkt aan alle kanten. Gelukkig kan ik dit anoniem zeggen anders werd ik morgen al gedagvaard.

Top