ACTUEEL

Interpol zoekt topman borstimplantaten

Interpol heeft vrijdag de opsporing en arrestatie gelast van Jean-Claude Mas, oprichter van het bedrijf dat omstreden borstimplantaten leverde. De Fransman (72) wordt gezocht voor gezondheidsovertredingen, op verzoek van de politie in Costa Rica.

PIP

Zijn bedrijf Poly Implant Prothese (PIP) was ooit de twee na grootste fabrikant van borstimplantaten, met een productie van ruim 100.000 stuks per jaar.

Gezondheidsovertredingen

Oprichter Jean-Claude Mas is spoorloos sinds het bedrijf in maart vorig jaar werd stilgelegd. Toen was uitgekomen dat hij een niet-goedgekeurde gel had gebruikt. De protheses worden nu in verband gebracht met kanker. Circa 300.000 vrouwen wereldwijd kunnen de betreffende implantaten in hun borsten bij zich dragen.

Verwijderen implantaten

Frankrijk adviseert de circa 30.000 Franse vrouwen met de implantaten om ze te laten verwijderen. Andere landen gaan niet zo ver. De Britse en Braziliaanse toezichthouders vragen de vrouwen alleen om voor controle naar de arts te gaan. Het verwijderen van implantaten brengt ook risico's met zich mee, aldus de toezichthouders. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Dorsek

27 december 2011

Interpol geeft aan dat het opsporingsbevel voor Mas los staat van de niet goedgekeurde borstimplantaten van PIP. Zie evt. hun website http://www.interpol.int/News-and-media/News-media-releases/2011/PR105

Top