Vastgoed

MMC verbouwt voor 22 miljoen euro

MMC verbouwt voor 22 miljoen euro

Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven heeft 22 miljoen euro gereserveerd voor een ingrijpende verbouwing. Daar is het ziekenhuis na 45 jaar hoognodig aan toe volgens de ziekenhuisdirectie. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Verbouwing

De helft van dit bedrag gaat naar vervanging van technische systemen van het MMC, zoals bekabeling, sanitair, liften en riolering. Dit werk is al gestart. De poliklinieken en de klinische afdelingen in de hoogbouw worden compleet vernieuwd, behalve het borstcentrum, orthopedie en de dialyse-afdeling. Deze zijn nog redelijk nieuw en up to date.

Hoofdingang

Verder staat de benedenverdieping een metamorfose te wachten; ingang noord wordt straks de hoofdingang en er wordt één centrale hal gecreëerd door de ruimten tussen de huidige twee entrees weg te halen. Deze verbouwing die in mei 2012 start, moet op 1 december gereed zijn. Verder worden oude barakken op het terrein opgeruimd; na de verhuizing van diverse (staf)afdelingen naar het MMC Veldhoven zijn deze straks overbodig. Eén oude barak staat er volgens het ED al sinds de bouw van het toenmalige Diaconessenhuis in 1966: de oude bouwdirectiekeet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top