ACTUEEL

Klink spelt eigen moeder lintje op

In het kader van de jaarlijkse lintjesregen hebben verschillende Nederlanders met bijzondere verdiensten voor de gezondheidszorg een koninklijke onderscheiding gekregen. Hieronder ook de moeder van minister Ab Klink, mevrouw Klink-Lokker.

 

Aangewezen persoon

Klink-Lokker kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor kwetsbare mensen in de samenleving. Zo is ze coördinator van bejaardenwerk en vrijwilliger in verpleeghuis De Samaritaan en woonvoorziening Sjaloomzorg. Volgens het persbericht van het ministerie “allemaal werk van betekenis en met uitstraling” en “dus is minister Klink de aangewezen persoon om haar de versierselen op te spelden”. 

Partijgenoot

Ook Klinks partijgenoot Siem Buijs kreeg van de minister een lintje opgespeld. Huisarts en CDA-politicus Buijs wordt door VWS gelauwerd vanwege zijn werk voor de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en zijn politieke inspanningen in het kader van de nieuwe zorgverzekeringswet.
De overige geridderden zijn Mia Verschaeve en doctor Jansen. De eerste wordt zo bedankt voor haar werk voor afasiepatiënten. Jansen deed baanbrekend werk op het gebied van de hart-longchirurgie. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top