ACTUEEL

CGB beticht Rijnstate van beloningsdiscriminatie

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft het Rijnstate ziekenhuis gekapitteld wegens de ongelijke beloning van een mannelijke medewerker. Volgens de CGB heeft ziekenhuis de man gediscrimineerd bij de beloning.

 

De zaak draait om een medewerker steriele hulpmiddelen. Tijdens het sollicitatiegesprek vertelt het ziekenhuis de man dat onderhandelen over het salaris niet kan. Het ziekenhuis sluit aan bij het laatstverdiende salaris van de man.

Onderhandelen

In dezelfde periode start ook een vrouw in dezelfde functie. Zij krijgt wel gelegenheid om over haar salaris te onderhandelen. Daarbij was haar laatstverdiende salaris hoger. Als gevolg hiervan verdient de man 324 euro per maand minder dan de vrouw, terwijl hij hetzelfde werk doet.

Beloningsmaatstaf

Al eerder oordeelde de CGB dat het aansluiten bij het laatstverdiende salaris geen goede beloningsmaatstaf is. Het salaris dat een werknemer bij een vorige werkgever verdiende zegt namelijk niets over het functieniveau bij de nieuwe werkgever. Ook mocht in deze zaak de vrouw wel en de man niet onderhandelen. Hierdoor heeft het ziekenhuis de man gediscrimineerd bij de beloning, aldus de CGB.

Nadelig

De zaak is opmerkelijk omdat in het algemeen vrouwen gemiddeld minder loon krijgen dan mannen voor hetzelfde werk. Eerder dit jaar heeft de CGB een onderzoek uitgebracht naar ongelijke beloning in de Nederlandse ziekenhuissector. Uit dit onderzoek blijkt dat het toepassen van min of meer willekeurige beloningsmaatstaven vaker voor vrouwen dan voor mannen nadelig uitpakt. Deze ongelijke beloning varieert gemiddeld van enkele tientjes tot tweehonderd euro per maand.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Pietersen

9 maart 2012

Verloren zaak voor het ziekenhuis , pure discriminatie.
Het zal de managers nu wel te heet onder de voeten worden , dat gaat hun bonus om te besparen op de personeelskosten !

Top