ACTUEEL

'Brandon dolgelukkig in zijn nieuwe thuis’

Brandon, de negentienjarige verstandelijk gehandicapte jongen die begin dit jaar in het nieuws kwam toen bleek dat hij al drie jaar vastgeketend leefde in zijn kamer, is volgens zijn moeder dolgelukkig in de instelling in Sliedrecht waar hij in mei naar toe verhuisd is.

Nieuwe omgeving

Het gaat goed met Brandon die licht verstandelijk gehandicapt is, hyperactief is en een hechtings- en stemmingsstoornis heeft. Hij sport, doet klusjes en is vooral veel buiten. Zijn moeder is blij met de andere aanpak van ASVZ De Merwebolder in Sliedrecht. In 's Heeren Loo, de zorginstelling waar Brandon drie jaar geïsoleerd leefde, zijn ze volgens zijn moeder “te lang in een cirkel blijven rondlopen”. “In Sliedrecht behandelen ze Brandon niet naar zijn verstand, maar naar zijn leeftijd. Ze zijn ook niet bang om hem dingen uit te leggen. Als Brandon wat wil weten, geven ze vrijuit antwoord. Hij blijft natuurlijk zijn problemen houden, maar ik word als ouder overal bij betrokken”, zegt ze in het AD.

Vrijheid

Bij ASVZ De Merwebolder heeft Brandon een vaste begeleider, twee huisgenoten en een eigen kamer. Hij geniet volgens zijn moeder zichtbaar van zijn vrijheid. Twee keer per week doet hij schoonmaakklusjes bij twee voetbalamateurclubs in de regio. In de paar maanden dat hij daar werkt, heeft een vrijwilliger hem slechts één keer uit zijn dak zien gaan, zo meldt het AD. Zijn begeleiders, twee gespierde mannen, moesten hem toen fixeren. De vrijwilliger ziet dat als een uitzondering en zegt dat niemand bang voor Brandon is of hem als een probleem ziet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top