ACTUEEL

Ziekenhuis Emmen wist van veroordeling chirurg

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen wist dat chirurg Nick Reijnen, die een reeks fatale maagverkleiningen heeft uitgevoerd, in Duitsland een medisch strafblad had. Ondanks de veroordeling voor dood door schuld kon hij zijn werk in Emmen voortzetten. Dat zegt bestuursvoorzitter Maarten Rutgers zaterdag in een interview in het Dagblad van het Noorden.

Volgens de bestuursvoorzitter heeft de arts het Scheper Ziekenhuis op de hoogte gesteld van zijn veroordeling voor een fatale operatiefout in 2002 in Duitsland. De chirurg heeft dit in 2005 aan het ziekenhuis gemeld, nadat de Duitse rechtbank hem tot een forse geldboete had veroordeeld.

Rutgers, pas een jaar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, wist tot vorige week van niets. Hij heeft in de administratie echter achterhaald dat bij de sollicitatie van de chirurg is getracht referenties na te trekken. De Duitse klinieken waar hij had gewerkt, gaven volgens Rutgers geen informatie over lopende schadeclaims. Dat de referenties niet konden worden gecheckt, was destijds geen reden om de arts af te wijzen.

Woordvoerder Alex de Haan van de lotgenotengroep gedupeerde patiënten Emmen zegt zaterdag in een reactie op het nieuws: “Ik vind dit een schokkend bericht. Onvoorstelbaar ook. Wij hebben dit via de media moeten vernemen. Het Scheper ziekenhuis heeft met ons geen contact gezocht.”

De Haan geeft aan contact zeer op prijs te stellen. “Ik zou graag willen weten hoe het onderzoek verder verloopt. Zijn er bijvoorbeeld ook externe niet-medici bij het onderzoek betrokken?”De Haan heeft daarom zaterdag een mail gestuurd naar bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Maarten Rutgers. “Namens alle gedupeerden van dokter Reijnen zouden wij graag met de heer Rutgers om tafel gaan.”(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top