ACTUEEL

Aantal nieuwe griepgevallen in Mexico neemt af

De Mexicaanse griep is in het land Mexico, waar het virus uitbrak, inmiddels vastgesteld bij 473 mensen. Negentien van hen zijn aan de ziekte overleden. Dat heeft de Mexicaanse minister van Gezondheid José Angel Córdova zaterdagavond gezegd.

Afgezwakte cijfers

Officiële cijfers van eerder op de dag spraken nog van zestien doden en 427 zieken door het H1N1-virus. Dit is veel minder dan de eerste schattingen van de overheid, die spraken van ongeveer 160 doden en 2500 besmettingen.

Daling sterfgevallen

De afgezwakte cijfers lijken erop te duiden dat het virus minder snel om zich heen grijpt dan tot nog toe werd gedacht. “Elke dag zien we minder gevallen en het aantal sterfgevallen daalt”, aldus minister Córdova.  Hij toonde zich tevreden dat de drastische maatregelen in Mexico vruchten leken af te werpen. Sinds de uitbraak van het virus zijn scholen en overheidsgebouwen gesloten en ligt het normale leven zo goed als stil in de hoop verdere infecties te vermijden.

Tien Europese landen

n Ierland is een eerste geval van Mexicaanse griep vastgesteld. Dat heeft het hoofd van de Ierse gezondheidsdienst, Tony Holohan, zaterdagavond laten weten. Ierland is het tiende Europese land waar Mexicaanse griep is vastgesteld. Tot nu toe waren Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken bekend. Zaterdag werd ook Italië aan het lijstje toegevoegd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top