ACTUEEL

Koninklijke familie bezoekt gewonden Apeldoorn

Koningin Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben zaterdag gewonden van de aanslag afgelopen donderdag in Apeldoorn bezocht in diverse ziekenhuizen. Ze spraken ook met familieleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Bezoek z

De koningin ging op bezoek in de Isala Klinieken in Zwolle. Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven bezochten het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Willem-Alexander en Máxima hebben slachtoffers opgezocht in klinieken in Tilburg, Utrecht en Amersfoort. Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven, inclusief dader Karst T. uit Huissen. Acht mensen liggen nog in ziekenhuizen.

Slachtoffers en familie

Volgens een woordvoerder van de RVD hebben de leden van de koninklijke familie zes gewonde mensen bezocht en gesproken. Twee andere slachtoffers waren niet aanspreekbaar. Koningin Beatrix sprak met twee slachtoffers en hun familie en met naasten van de twee slachtoffers die de koninklijke familie niet kon bezoeken. In de klinieken is geen aparte bijeenkomst met artsen of verpleegkundigen geweest. Wel was de naaste familie van de slachtoffers speciaal uitgenodigd.

Privé

Prinses Margriet en haar man zijn zaterdagmorgen bij een gewonde in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem geweest. De Prins van Oranje en prinses Máxima zijn 's morgens en 's middags op pad geweest en hebben drie mensen gesproken. Koningin Beatrix legde haar bezoek ’s middags in Zwolle af. De koninklijke familie wilde haar belangstelling voor de slachtoffers zoveel mogelijk privé houden, aldus de RVD.

Geschokt en ontdaan

Het koninklijk gezelschap liet donderdag direct weten “zeer geschokt en erg ontdaan” te zijn over het drama dat zich vlak voor hun ogen afspeelde. Desondanks is de koningin vrijdag weer aan het werk gegaan. Ze is samen met Willem-Alexander en Máxima ook aanwezig in Amsterdam bij de nationale dodenherdenking op 4 mei en bij het Bevrijdingsconcert een dag later. Pieter van Vollenhoven wordt op 5 mei verwacht bij het defilé van oud-strijders in Wageningen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top