ACTUEEL

LHV gaat in beroep tegen boete NMa

LHV gaat in beroep tegen boete NMa

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) gaat in hoger beroep tegen de boete die de NMa de beroepsorganisatie oplegt voor het vermeend overtreden van de Mededingingswet. Dat laat de LHV maandag weten in een reactie op het NMa-besluit.

Sanctie NMa

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bemoeit de LHV zich ten onrechte met het vestigingsbeleid van huisartsen. De NMa heeft daarom de branchevereniging een boete opgelegd van 7,7 miljoen euro. De LHV zegt verbijsterd te zijn door de boete, omdat het naar eigen zeggen een voorstander is van vrije vestiging. De organisatie tekent direct beroep aan.

Vrije vestiging

“Wij herkennen ons helemaal niet in het beeld dat de NMa schetst en zijn het dan ook volstrekt oneens met de conclusies. Wij zijn er voorstander van dat een huisarts zich kan vestigen op elke plek die hij wenst. Dat is ook in het belang van de patiënt”, aldus de LHV. “Wij willen ervoor zorgen dat iedere Nederlander een eigen huisarts heeft dicht bij hem of haar in de buurt. Daar zijn onze inspanningen op gericht.”

Boete LHV

Vrijwel alle Nederlandse huisartsen zijn aangesloten bij de LHV. Mocht de LHV inderdaad de boete moeten betalen, dan zal dat uit eigen kas moeten komen of via de contributie van de leden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 juli 2012

De NMA heeft zeker gelijk. In Zeewolde is geen vrije artsen keuze.Mijn huidige huisarts houdt geen spreekuur meer, daarvoor heeft hij 2 artsen aangenomen in deeltijd. De huisarts zelf heeft zijn patienten geschreven dat hij zelf de patienten thuis bezoekt.Dan kan toch niet. Hij heeft geen binding met zijn patienten omdat hij geen spreekuur houdt.

Top