ACTUEEL

Steinmetz de Compaan zet mes in bestuurslaag

Steinmetz de Compaan snijdt in de bestuurslaag om zo de komende twee jaar een besparing van 2,5 miljoen euro te realiseren. Dat meldt de instelling voor gehandicaptenzorg op haar website.

Sinds 1 januari werkt Steinmetz de Compaan met een nieuwe organisatiestructuur. Volgens Zorgvisie is daardoor 40 procent van de managers overbodig geworden. Sinds de reorganisatie telt Steinmetz 80 zorgmanagers, 11 divisiemanagers, 2 zorgdirecteuren en een directeur voor ondersteunende diensten. De managers die weg moeten, worden dit jaar begeleid naar een nieuwe baan. Het zorgpersoneel wordt gespaard.

Nieuwe structuur

In de nieuwe organisatiestructuur is Steinmetz de Compaan opgedeeld in elf divisies. Bij de vorming van de divisies is rekening gehouden met de cliëntgroepen. Iedere divisie wordt aangestuurd door een divisiemanager. Daarboven staan twee zorgdirecteuren. Alle ondersteunende diensten zijn ondergebracht in een Servicebdrijf dat een eigen directeur heeft. De Raad van Bestuur bestaat uit twee leden, te weten Willem de Gooyer en Hans Waardenburg.

Noodzaak

Volgens de instelling is de reorganisatie noodzakelijk in verband met landelijke ontwikkelingen, zoals met name de wijziginge in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top