ACTUEEL

Veel aandacht voor #HartpatiëntAd

De lancering van de community rond #HartpatiëntAd heeft veel aandacht gekregen in de Nederlandse media. Ondermeer De Telegraaf en Vandaag de Dag van omroep WNL besteedden aandacht aan de komende operatie van Ad Langendonk.

Het is voor het eerst dat een dergelijke ingreep via social media te volgen is. Deze vorm van social media-gebruik kan ingrijpende gevolgen hebben voor de behandelrelatie tussen arts en patiënt. Vooralsnog krijgt Ad vooral vragen van twitteraars die willen weten hoe hij zich voelt of hem een hart onder de riem willen steken. @bijenhouder laat Ad weten dat hij lotgenoot is: “Vanochtend  ook gehoord dat ik een ablatie krijg, ik ga je nu dus met heel veel interesse volgen.” Voor Ad was zijn eerste dag als twitterpatiënt een drukke: “Ja hoor, zit ik eindelijk rustig op de bank slaat mijn hart weer op hol. Hopen dat ‘t niet de hele nacht duurt. Is uitputtend.”

Community

De community ‘Evolutie in de zorg’ is opgezet om het project van het Catharina Ziekenhuis en Philips online te kunnen volgen. Bezoekers kunnen vragen stellen aan medewerkers van het Catharina Ziekenhuis en Philips over hartritmestoornissen. Ook zijn Ad en zijn Cardioloog te volgen in de periode rond de operatie. De community rond #HartpatientAd wordt mede mogelijk gemaakt door Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top