ACTUEEL

Directeur Bert Kuipers verlaat Diabetes Fonds

Directeur Bert Kuipers verlaat Diabetes Fonds

Directeur Bert Kuipers vertrekt op 15 maart bij het Diabetes Fonds. Na bijna tien jaar legt hij zijn functie neer en gaat bij Mediq aan de slag als corporate directeur Public Affairs.

Overstap naar Mediq

Bert Kuipers licht zijn overstap toe: “De stap van een goed doel naar Mediq: een internationaal bedrijf in de zorg, is een spannende nieuwe uitdaging. Maar vanuit mijn nieuwe rol blijf ik bij diabetes betrokken. Mediq is onder meer leverancier van hulpmiddelen en geneesmiddelen voor mensen met diabetes”.

Opvolger

Tot het Diabetes Fonds een opvolger heeft gevonden, neemt adjunct-directeur Hanneke Dessing de taken van Kuipers waar. De raad van toezicht laat zich bij de werving begeleiden door een extern bureau.

Ontwikkelingen Diabetes Fonds

Onder leiding van Kuipers is het Diabetes Fonds van tien naar ruim dertig medewerkers gegroeid. De jaarlijkse inkomsten zijn verdrievoudigd naar circa negen miljoen euro in 2010. Zo kon de organisatie vanaf 2002 ruim 50 miljoen euro investeren in diabetesonderzoek, met name op het gebied van diabetes type 1.

Bij Kuipers aantreden was het Diabetes Fonds vooral gericht op fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Volgens de organisatie is Kuipers er in geslaagd het fonds een ander gezicht te geven: het Diabetes Fonds staat dichterbij de mensen en is er voor iedereen met diabetes en risico daarop. 

PreventieConsult

Namens het Diabetes Fonds zorgde Bert Kuipers ook voor meer aandacht voor de preventie van diabetes type 2. Hij was een van de drijvende krachten achter de totstandkoming van het PreventieConsult, in samenwerking met Hartstichting, Nierstichting en artsenorganisaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top