ACTUEEL

Amphia leidt verpleegkundigen luchtmacht op

Het Amphia Ziekenhuis in Breda gaat voor de Koninklijke Luchtmacht algemeen militair verpleegkundigen opleiden tot SEH-verpleegkundigen. Het Amphia heeft hiertoe 23 januari een overeenkomst gesloten met de luchtmacht.

Ook kunnen militair verpleegkundigen hun vaardigheden trainen bij Amphia. Bestuursvoorzitter Olof Suttorp van het Amphia Ziekenhuis is trots op de overeenkomst, die beide partijen tot voordeel strekt.  “Militair verpleegkundigen kunnen hun SEH-opleiding vervolgen, krijgen specialistische training en blijven praktijksituaties zien”, aldus Suttorp. “Onze SEH-verpleegkundigen krijgen te maken met nieuwe collega’s met een gedegen opleiding en veel ervaring in spoedsituaties en veiligheidsmanagement.”

Defensie

Per jaar volgen vier militair verpleegkundigen de opleiding tot SEH-verpleegkundige. Daarnaast zullen 10 tot 12 verpleegkundigen bij de Spoedeisende Hulp van het Amphia Ziekenhuis hun vaardigheden trainen. Naast de praktijkopleiding voor de SEH in het Amphia Ziekenhuis volgen de defensiemedewerkers hun theorieopleiding aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top