ACTUEEL

Groeiend ZorgSaam worstelt met bemensing ok

Zorgstichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen dreigt enkele operatiekamers te moeten sluiten vanwege een chronisch gebrek aan voldoende gekwalificeerd personeel. Dit meldt dagblad BN De Stem.

Volgens de krant zijn pogingen om personeel te werven in Vlaanderen mislukt vanwege verzet onder Vlaamse ziekenhuisbestuurders. Ook in België is er een groeiend tekort aan operatieassistenten. De krant meldt dat mede door deze opstelling pogingen om de opleidingen tot ok-verpleegkundige in Vlaanderen en Nederland te harmoniseren tot op heden niets hebben opgeleverd.

Interne opleiding

Volgens Omroep Zeeland gaat ZorgSaam ondanks de personele problemen verder met de uitbreiding van de ok-capaciteit. Die uitbreiding  is nodig vanwege het groeiend aantal patiënten. Volgens Omroep Zeeland krijgt het ziekenhuis in Terneuzen  er twee operatiekamers bij, naast de vier de er nu zijn. De uitbreiding moet in 2013 van start gaan. Om het tekort aan geschoold personeel op te vangen is ZorgSaam gestart met een interne opleiding, zo meldt de lokale omroep.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Kloek-Wielenga

25 januari 2012

Alleen opleiden helpt! We zitten nu met de peren die we jarenlang zelf hebben gebakken: chronisch te weinig opleiden in een archaïsch systeem dat leidt tot een branche-erkend diploma naar een fuikfunctie die lekker wordt betaald vanwege de schaarste. Waarom omarmen wij nu niet eens een keer initiatieven als een HBOV-T of een opleiding Medisch Hulpverlener aan een erkende HBO? Een klein beetje meer opleiden dan de markt vraagt en we zijn binnen 4 jaar van het hele probleem af! Jonge enthousiaste mensen genoeg die zo'n opleiding graag willen doen.

Top