ACTUEEL

Arts heeft geen schroom meer voor online training

Huisartsen en medisch specialisten kiezen massaal voor e-learning om hun kennis uit te breiden. Dat concludeert Quadia Web TV, een ontwikkelaar en aanbieder van online video en e-learning. Het bedrijf zag het aantal individuele online trainingen in 2011 meer dan verdubbelen tot 25 duizend.

"Online nascholingen vormen steeds vaker een belangrijke aanvulling of zelfs vervanger van traditionele classroom nascholingen en congressen”, stelt directeur Robert van der Zwart van Quadia Web TV . De kracht van individuele e-learning zit hem ondermeer in snellere toegang tot kennis en innovatie, minder reistijd en het feit dat e-learning plaats- en tijdonafhankelijk leren.

Groeien

Voor de trainingen heeft Quadia eigen online TV-kanalen zoals Oncologie TV en MEDtalks. Daarnaast zijn de trainingen te volgen via de kanalen van partners als uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL) en artsenvaktitel Medisch Contact. "Online nascholingen maken inmiddels een vast onderdeel uit van ons totale bij- en nascholingsprogramma voor professionals binnen de zorg”, reageert Juliette Bos, Manager Sales en Marketing bij Bohn Stafleu van Loghum. “Het aanbod zal de komende jaren verder groeien. Uit eigen onderzoek is gebleken dat belangrijke redenen om deel te nemen aan online nascholingen zijn: gemak, kennis, accreditatie en reistijd." Quadia biedt sinds kort ook online deskundigheidsbevordering aan gespecialiseerde verpleegkundigen en apothekers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top