ACTUEEL

'Vernieuwer' Winter krijgt erepenning NVZ

'Vernieuwer' Winter krijgt erepenning NVZ

Zorgondernemer Loek Winter heeft van de NVZ vereniging van ziekenhuizen de NVZ Penning 2011 gekregen. Winter ontvangt de onderscheiding vanwege zijn vernieuwende initiatieven op het gebied van ondernemerschap in de zorg.

De jury heeft veel waardering voor zijn inspanningen om de Nederlandse gezondheidszorg efficiënter en betaalbaar te maken, zowel voor de patiënt als voor de zorgverleners. “Loek Winter steekt zijn nek ver uit als het gaat om zorgvernieuwing, maar verliest daarbij  het belang van een goede relatie met de ziekenhuizen niet uit het oog”, aldus de jury in het juryrapport.

Wachtlijsten

Loek Winter begon zijn carrière als radioloog. Vanuit deze beroepspraktijk groeide het besef dat er veel te verbeteren viel op het gebied van wachtlijsten en efficiëntie. Dit resulteerde in 1995 in een eerste diagnostische centrum in Amsterdam. Door de jaren heen is de DC Groep uitgegroeid tot een keten van klinieken door het hele land.

MC Groep

Met de overname van de noodlijdende IJsselmeer Ziekenhuizen stortte Winter zich in 2008 ook op de ziekenhuiszorg in den brede. De MC Groep, met locaties in Lelystad en Emmeloord, is na een grondige reorganisatie door Winter veranderd in een winstgevende organisatie. Begin dit jaar werd hij door Nyenrode Business Universiteit benoemd tot bijzonder hoogleraar Healthcare Entrepreneurship. Daarnaast is Winter ook betrokken bij de doorstart van de failliete ggz-instelling Zonnehuizen.

Bijzondere verdienste

De NVZ reikt de NVZ Penning jaarlijks uit aan een persoon of instelling die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de ziekenhuisbranche. De uitreiking vindt altijd plaats tijdens de  jaarlijkse ontmoeting tussen de NVZ, haar leden en de stakeholders. In 2010 werd epidemioloog Roel Coutinho, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb), onderscheiden door de NVZ. De NVZ Penning 2009 werd uitgereikt aan voormalig voorzitter raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) Geert Blijham.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

26 januari 2012

Loek, gefeliciteerd!

Andre de la Porte

26 januari 2012

Terecht! Vooral voor de inspanning om de patient centraal te zetten.

Vermeulen

24 februari 2012

Loek van harte gefeliciteerd, daarnaast is participatie van de Rabo ook een stap voorwaarts!!
Gr.Coos

CyYgxuBmZghLQNZiWAm

7 maart 2012

verhaal raakt me wel.. ik herken veel van wat je zegt. Ook ik evraar de huidige toestand/samendoding (die hou ik erin!) als een doorn in het vlees'. Hierdoor zelf ook geen behoefte om aan kinderen te beginnen. Toch vind ik het wel heftig om te lezen dat je er schuldgevoelens bij hebt. Wanneer ik het omdraai neem ik mijn ouders zeker niets kwalijk en ga ik ervan uit dat ik (op onbewust niveau) zelf heb gekozen voor dit leven. Kan het leven dan ook wel zien als een kans om mij (spiritueel) te ontwikkelen en iets voor de wereld te betekenen door mijn kwaliteiten, kennis en kunde in te zetten (zij het op miniscuul niveau). Ik geloof wel dat ieder mens -nouja, de meesten dan;) zijn eigen specifieke kwaliteiten en wijsheden bezit (al dan niet onbewust) waarmee hij zijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld.Kort gezegd is dit waar ik mijn voldoening uit haal in het leven en natuurlijk van de liefde die ik deel met dierbaren om mij heen.Ahwell, misschien komt dit wat dromerig op jou over.. dat kan. Ik kan mij ergens denk ik wel voorstellen dat, wanneer je al tientallen jaren in between die hangen & wurgen-toestand' leeft, het niet meer te harden is!:( Het is wellicht ook makkelijk praten voor mij; ik ben mij pas enkele jaren bewust van deze toestand.Had zelf ook verwacht dat de hele zaak al lang zou zijn ingestort. Er zal vast een reden zijn waarom het nog niet is gebeurd.. Ahwell, we weten idd niet wat er nu werkelijk allemaal achter de schermen plaatsvindt.Je zegt dat het alleen de sterksten zijn die met grote moeite in gaan zien wat er aan de hand is'.Ik heb mij ook menig maal afgevraagd waar de kritische vragen en protesten blijven! Kan mij niet voorstellen dat er niet veel meer mensen zijn die het spelletje doorhebben.. Zouden zij niet -net als vele andere wakkeren'- in een fase kunnen zitten waarin zij zich afvragen hf3e zij om willen gaan met de situatie; op welke wijze(n) zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan het in gang zetten van veranderingen. Dit zou ik mij zo voor kunnen stellen. Voor mij zelf vind ik het namelijk ook best lastig om eenduidig te zeggen op welke wijze ik het verschil zou willen maken'. Ik wil best participeren in initiatieven of protesten maar waar, met wie, wanneer en hoe?? Zie tot dusver weinig tot geen initiatieven in die richting helaas.Je schrijft dat je geen zin meer hebt gehad in het leven', dat je eigenlijk je tijd uitzit en murw gebeukt bent'. In hoeverre is het je gelukt invulling te geven aan waar je in gelooft, waar je voor staat? En in hoeverre heb je je daarin iets aangetrokken van de afkeurende, niet-begrijpende reactie(s) van anderen?Ik ben benieuwd:)

vrUKWXIDghZMARfNREF

9 maart 2012

M8peHo <a href="http://rpedeukvsuuk.com/">rpedeukvsuuk</a>

Top