ACTUEEL

Rijnstate concentreert acute harthulp in Arnhem

Ziekenhuis Rijnstate verplaatst per 1 februari de acute harthulp en de verpleegafdeling Cardiologie van Zevenaar naar Arnhem. Aanleiding is de voorgenomen sluiting van de spoedeisende hulp in Zevenaar en de noodzaak tot bezuinigen.

Financieel onverantwoord

Het is volgens het ziekenhuis financieel niet meer verantwoord en haalbaar om op twee locaties in de regio de dure cardiologische voorzieningen aan te bieden.

Hartkatheterisatie

Ook voor een hartkatheterisatie moeten patiënten voortaan naar Arnhem. De hartkatheterisatiekamer in Zevenaar is aan vervanging toe. Door de catheterisaties naar Arnhem te verplaatsen, bespaart het ziekenhuis zich de investering in de benodigde nieuwe apparatuur. Alleen de poliklinische afspraken, testen en revalidatieprogramma’s blijven ongewijzigd in Zevenaar.

Minder personeel

Het ziekenhuis verwacht 13 fte minder nodig te hebben in de nieuwe situatie. Voor hen wordt een passende functie binnen Rijnstate gezocht, wanneer de plannen definitief kunnen worden doorgevoerd. Op dit moment zijn deze in een voorgenomen besluit voorgelegd voor advies aan de medezeggenschapsraden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

J.E.

26 januari 2012

Het gedrag van het Rijnstate is niet te begrijpen. Aan de ene kant zegt men te moeten bezuinigen, maar aan de andere kant is de prijsstelling aanzienlijk lager dan b.v. het AMC en het AVL/NKI. Als je geld tekort komt, ga je toch niet de aldi van de zorg spelen? Stel dan eerst eens realistische prijzen.

Top