ACTUEEL

Verzekeraars vergoeden nieuwe borstimplantaten

Het verwijderen van PIP-borstimplantaten én plaatsen van nieuwe implantaten wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars, ongeacht of de implantaten om medische of cosmetische reden zijn geplaatst. Dit meldt branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Recentelijk adviseerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrouwen met een PIP-implantaat deze te laten verwijderen. Er bestaat grote kans dat de PIP-implantaten gaan lekken of scheuren. Dit advies van de IGZ toont voor ZN de medische noodzaak van verwijdering en daarmee vergoeding aan. Ook vergoeden zorgverzekeraars het herplaatsen van nieuwe implantaten aan, ongeacht de oorspronkelijke reden voor plaatsing.

Ondeugdelijk

Zorgverzekeraars vinden dat verzekerden niet de dupe moeten worden van een ondeugdelijk product en willen niet dat de verzekerden opdraaien voor deze kosten. De zorgverzekeraars onderzoeken wel of zij de schade kunnen verhalen.

Lijst

Naar schatting gaat het om maximaal tweeduizend vrouwen die PIP-implantaten hebben laten plaatsen in de periode van 2001 tot 2011. Op de website van het IGZ staat een lijst met Nederlandse ziekenhuizen en privéklinieken vermeld waar deze PIP-implantaten destijds gezet zijn.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

26 januari 2012

Dit betekent dat alle verzekerden in Nederland de kosten dragen van deze ondeugdelijke implantaten.
Waarom zijn de plastisch chirurgen niet aansprakelijk?

Mannaerts

29 januari 2012

Mijn vrouw is verzekerd in NL (CZV) en heeft in Spanje, daar zij resident is in Spanje, haar PIP-implantaten die ook hier in 2006 geplaatst zijn, laten verwijderen en vervangen door nieuwe. Wat moet ik doen om mijn kosten
vergoed te krijgen?

Top