ACTUEEL

Skipr participeert in iPad-app NLinBusiness

Skipr participeert in iPad-app NLinBusiness

Skipr is deelnemer in NLinBusiness, een nieuwe iPad-applicatie die vier Nederlandse uitgevers gezamenlijk uitbrengen. De app biedt zakelijke beslissers nieuws en actualiteit over marketing, technologie, economie, management, ondernemen, beurs en zorg.

Twaalf kanalen in één app

De applicatie NlinBusiness is gratis en biedt de iPad-gebruiker de laatste berichten uit twaalf kanalen: Skipr, Sprout, Management Team, Adformatie, Tijdschrift voor Marketing, TechBusiness, OnzeEconomie, HetNieuweWerkenBlog.nl, Sync.nl, FollowTheMoney, IEX.nl en IEXProfs. Met deze nieuwe app hebben Springer Media, Adformatie Groep, Free Media Group en MT MediaGroep voor ogen gehad om een Nederlandse, zakelijke variant op de populaire nieuwsapp Flipboard te maken.

Magazine in app

NLinBusiness typeert zichzelf als een magazine in de applicatie. De pagina’s zijn magazine-achtig. De artikelen worden in kolommen getoond: bij elk bericht staat de kop, een afbeelding, de bron van het nieuws en wanneer het geplaatst is. Je kan swipen tussen de pagina’s maar ook tussen de berichten zelf als je er een geopend hebt.

Denken vanuit gebruiker

Met NLinBusiness hopen de initiërende uitgevers de zakelijke beslisser beter te bedienen. "Welke gebruiker zit er immers nog te wachten op twaalf verschillende apps terwijl het ook in één kan", stelt initiatiefnemer Ewald Smits (Management Team, Sprout). "Je moet denken vanuit de gebruiker, niet vanuit de aanbieder."

Uitgeveronafhankelijk

NLinBusiness is de eerste Nederlandse iPad-app die merk- en uitgeveronafhankelijk is. Met de app willen de betrokken uitgevers laten zien dat vernieuwing en samenwerking binnen het uitgeverijbedrijf tot een nieuwe manier van informatieverschaffing kan leiden. "Gebruikers zijn op zoek naar de beste informatie, adverteerders naar de interessantste groep. Door krachten te bundelen bied je beide partijen een betere propositie." NLinBusiness is een gezamenlijk initiatief van Adformatie, Free Media Group, MT MediaGroep en Springer Media. De app is ontwikkeld door ImgZine en is gratis verkrijgbaar in de appstore.

Review iPadclub

Lees meer op de site van iPadClub die een review over de nieuwe app heeft geschreven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top