RSS

RSS-feeds van Skipr


Hier vindt u de RSS-feeds van Skipr.nl. RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u ervoor zorgen dat als de redactie of een blogger een artikel toevoegt aan Skipr.nl, u een automatisch bericht krijgt. Om het aretikel te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig. Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.


Waarom is RSS handig?


RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site.


Wat heeft u nodig?
Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld FeedDemon, te vinden op: http://www.feeddemon.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op http://www.sharpreader.net.


Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via "File, New, New Feed". In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op "Next". Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

Overzicht RSS feeds Skipr.nl