Artikel

Amant HH gaat met de pet rond

Amant Huishoudelijke Hulp krijgt ruim 1 miljoen euro extra subsidie van de gemeente Amersfoort om de continuïteit van de zorg te waarborgen. De aanbieder van huishoudelijke hulp, voorheen onderdeel van thuiszorgaanbieder Amant, koerste dit jaar af op een tekort van twee miljoen in de regio Eemland.

Aanbestedingen onder de kostprijs

Amant HH is in financiële problemen gekomen, omdat de organisatie relatief te duur personeel inzet voor werkzaamheden waar een lagere uurvergoeding voor staat. Amant HH is niet de enige thuiszorgorganisaties in de problemen het aanbesteden van huishoudelijke hulp onder de kostprijs. Wel is dit de eerste organisatie die nu een royale tegemoetkoming van een gemeente heeft ontvangen.

Uitstaande verzoeken

Amant HH heeft ook omliggende gemeenten om extra subsidie gevraagd. Bij de gemeente Woudenberg staat een verzoek om 60.000 euro uit. Om welke bedragen het in de andere gemeenten gaat, kon een woordvoerster vandaag nog niet zeggen.

Aankloppen bij gemeenten

De geslaagde wervingscampagne kan andere thuiszorgaanbieders er ook toe aanzetten bij de gemeenten aan te kloppen. Amant HH draagt zelf haar steentje bij door 200.000 euro te bezuinigen.

Amant HH

Bij Amant HH werken zo'n 750 medewerkers. Zij helpen ruim 3000 cliënten in de regio Eemland bij het huishouden. Op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is de gemeente verantwoordelijk voor het verstrekken van hulp bij het huishouden aan mensen die hiervoor een indicatie krijgen. Het leveren van deze hulp is Europees aanbesteed en onder meer aan Amant HH gegund.

Gemeente Leiden betaalt 3,5 ton aan ActiVite

De gemeente Leiden en zorgorganisatie ActiVite hebben hun ruzie over de uitvoering van hulp in de huishouding bijgelegd, meldt RTV West. De ruzie leidde tot een rechtszaak. "Om verder juridisch getouwtrek te voorkomen, geeft Leiden 350.000 euro aan de thuiszorgorganisatie. Daarmee moet de kou uit de lucht zijn. ActiVite verzorgt tweederde van de huishoudelijke hulp in Leiden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top