Artikel

Eelke van der Veen

Lid Tweede Kamerfractie van de PvdA sinds 2006. Voorheen algemeen directeur van ZAO Zorgverzekeringen en bestuursvoorzitter van Agis Zorgverzekeringen. Van der Veen heeft onder meer ziekenhuizen, toezicht en inspectie en de toekomst van de AWBZ in zijn portefeuille. In zijn huidige nevenfuncties staat gezondheidszorg centraal.

6 Reacties

om een reactie achter te laten

van den Tempel

16 november 2009

Ik ben het met Eelke van der Veen eens. Echte concurrentie tussen zorgverzekeraars op de nominale premie voor de basisverzekering komt er toch niet van. Maak de premie voor het basispakket dus inkomensafhankelijk en stop de zorgtoeslag.

Medisch specialist in opleiding

23 juni 2010

Eelke van der veen besteed een groot deel van zijn blogs aan het zwart maken van medisch specialisten als groep. Het doet al onze inspanningen zo veel onrecht en brengt zoveel schade toe aan ons imago. Bedank ons liever voor de (nu nog) topkwaliteit van de Nederlandse ziekenhuiszorg, maar nee, politiek gewin staat voorop bij meneer van der veen, lekker zittend achter zijn bureau in Den Haag.

arts

21 augustus 2010

Nu zijn partij even buiten de boot valt, horen we weinig van eelke van der veen, behalve wat beledigingen aan het adres van specialisten in het FD. Deze opportunist moet zich diep schamen voor alle gal die hij spuwt over een beroepsgroep die dag en nacht klaarstaat voor zieke mensen. Het is onverdiend en leidt inmiddels tot massale demotivatie (zie de oproep van gezamenlijke wetenschappelijke specialistenverenigingen in de NRC heden). Na de gigantische tariefsdalingen van dit jaar, wordt er hopelijk voorlopig wat minder op de specialisten getrapt vanuit den haag.

arts

14 september 2010

Vandaag in de NRC nav verbod van de rechter voor Klink om ziekenhuizen te korten:"Niet alleen de NVZ maar ook de PvdA ziet in een de uitspraak een bevestiging van het eigen gelijk. „Wij hebben altijd gewezen op de effecten van marktwerking”, zegt Tweede-Kamerlid Van der Veen (PvdA). „Als je mensen op stukloon zet, gaan ze meer produceren. Daar hebben wij steeds onze zorg over uitgesproken.”Tpyisch van der Veen weer: er zijn zieke mensen behandeld (vraaggestuurde en niet aanbodgestuurde zorg) maar dat wordt als iets slechts gekwalificeerd. Maar weer wachtlijsten ofzo? Deze man is niet te volgen.

Anonym

20 oktober 2010

What charming message

Anonym

21 oktober 2010

Magnificent idea and it is duly

Top