Artikel

Deze maand in Skipr magazine

Meavita ontwikkelde zich razendsnel  tot een van de grootste zorgaanbieders van Nederland. En ging nog sneller ten onder. Van torenhoge ambities naar een miljoenenverslindende ondergang.

De onttakeling van een thuiszorggigant

Zorg voor wie?

Blinde vlekken verhinderen dat door de ogen van de patiënt wordt gekeken. Inge Diepman vraagt zich af voor wie de gezondheidszorg zorgt.

Alles is anders in de zorg

Er zijn te weinig artsen, burgers willen niet kiezen voor de beste zorg en marktwerking leidt tot ontsporingen.  Voorpublicatie van een boek vol mythes.

De koers van Hans Feenstra

Hans Feenstra krijgt op de fiets een andere visie op dingen. En die is vaak simpeler dan verwacht.

Emile Lohman: ‘Samen door de woestijn’

Hij wordt vaak vergeleken met Johan Cruijff. En laat zich graag inspireren door Mozes. Verandermanager Emile Lohman aan het woord.

Financial in de raad van bestuur

Financials hebben te weinig invloed. Waarom ze een plek verdienen binnen de raad van bestuur van zorginstellingen.

De molensteen van Orbis

De deuren van het  ‘ziekenhuis van de 21e eeuw’ zijn nog maar net open als blijkt dat er grote financiële problemen zijn.  Waar ging het fout?

Voorkom dat u opbrandt

Een burn-out ontstaat niet van de ene op de andere dag. Neten tips om de alarmbellen te herkennen. En op tijd het roer om te gooien.

Ongeduldige calvinist

Elco Brinkman heeft gefaald bij Espria. Dit doet pijn, maar hij  gaat keihard verder:  ‘Je werkt niet om geld te verdienen voor je hobby’.

Massage en meditatie in het ziekenhuis

Masseren, mediteren voor een operatie, aromatherapie of acupunctuur. Het Flevoziekenhuis in Almere neemt deze therapieën bloedserieus.

De kolenboer en de zorg

De kosten van vergrijzing verlagen door de zorgvraag te ontmoedigen is een hel.

De lessen van vergeten draden

In de Rotterdamse polikliniek De Blaak liet een chirurg tot tweemaal toe draden zitten na een operatie. De lessen voor de kliniek en de sector.

Spaanse zorggigant timmert aan de weg

USP Hospitales is een snel groeiende medische onderneming met 42 zorginstellingen in Spanje en Portugal.  President Gabriel  Masfurrol over zijn ‘netwerk van zorginstellingen’.

Domotica in detail

Fotoreportage: sensoren, actuatoren, teleruptoren en intelligente relais. De wereld van de woonhuisautomatisering in beeld.

Kompas

Gom van Strien neemt drie avonden per week afstand van zijn werk. ‘Genealogie is als een reis door de tijd’’.

Skipr magazine

Abonneer u op Skipr magazine, koersbepalend in de zorg.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top