Skipr magazine

In Skipr magazine nr. 7/8 juli 2009

Deze maand in Skipr magazine onder meer 'Barsten in het bouwregime', 'Zeeuwse ziekenhuizen: fusie na tien jaar in zicht' en 'Mike Leers verlaat zijn tent vol trots'.Bestel dit Skipr magazine nr. 7/8  juli 2009of abonneer u op Skipr magazine.

Barsten in het bouwregime

AWBZ-instellingen moeten binnenkort hun huisvestingskosten zelf terugverdienen. De snelste weg naar vraaggestuurd ondernemerschap of een sluiproute naar Verelendung?

`Verhoog de voedingsbudgetten' (opinie outsider)

TV-kok Pierre Wind gaat op zijn knieën. Hij smeekt om meer geld voor maaltijden in instellingen.

In de beugels (opinie insider)

De hulpverlening aan jongeren met een lichte verstandelijke handicap moet beter. Anton Renting roept op tot samenwerking.

`Ik verlaat deze tent met trots’

Als Mike Leers ergens zijn tanden in zet, laat hij niet meer los. De eigenzinnige bestuursvoorzitter van CZ aan het woord.

De troeven van Obama

De zorg is hét binnenlandse hoofdpijndossier in de VS. Er moeten meer mensen worden verzekerd voor minder geld. Obama zet drie troeven in.

Moeizame fusie van Zeeuwse ziekenhuizen

De Zeeuwse ziekenhuizen praten al tien jaar over een fusie. Een definitief besluit lijkt nabij. Maar in Zeeland is niets zeker.

Haal de pers

Laat ook van u horen als er slecht nieuws is. En investeer in de contacten met journalisten. Negen tips om ook met goed nieuws in de pers te komen.

Bestuurlijke bruggenbouwer

Melanie Schultz van Haegen is meer bestuurder dan politica. Ze lijkt bij Achmea meer op haar plek dan in het Haagse pluche.

Bier, bingo en methadon

Ze waren dakloos en verslaafd. Sinds kort wonen ze in een verzorgingsflat in de Haagse binnenstad. De relatief rustige oude dag van dertig junks.

Breng de ziel terug in de zorg (Paul Cremerslezing)

Allochtonen weten de weg naar zorgvoorzieningen niet te vinden. Niet zij, maar de zorgverleners zijn het probleem. Sadik Harchaoui over zorg voor iedereen (de Paul Cremerslezing).

Doden tijdens hittegolf

Bij verpleeghuis De Geinsche Hof stierven tijdens een hittegolf drie bewoners. De link met de hitte was snel gelegd. Te snel, zo bleek achteraf.

Fors besparen door slimmer werken

Het dreigend personeelstekort komt vooral in de langdurende zorg steeds dichterbij. Het dwingt zorginstellingen om te besparen op arbeid en tijd.

Skipr magazine: abonneren of exemplaar bestellen

Bestel dit Skipr magazine nr. 7/8  juli 2009
of abonneer u op Skipr magazine.

Top