Artikel

Edith Snoey

Sinds 2005 de eerste vrouwelijke voorzitter van de ABVAKABO FNV.Snoey ging als dochter van een NS-conducteur, die actief was voor de Vervoersbond FNV, naar de Sociale Academie in Breda. Zij begon in 1978 als jongerenwerker en beleidsmedewerker bij de Algemene Bond Voor Ambtenaren (ABVA), die later fuseerde met de Katholieke Bond voor Overheidspersoneel (KABO).

In de jaren negentig was zij als onderhandelaar betrokken bij het afsluiten van cao's. In 1997 lid van het dagelijks bestuur van de bond, sinds 1999 als vicevoorzitter. Snoey was verantwoordelijk voor de portefeuille sociale zekerheid. Ze werd in 2005 met grote meerderheid tot voorzitter gekozen. Dreigde in 2006 met ‘antigraaiclausules’ in cao’s, als het kabinet niets zou doen aan de sterke stijging van publieke topinkomens.

Lid van de SER. Zit in het bestuur van FNV Mondiaal en van PSI, de internationale vakbond voor de publieke sector. Lid van de raad van toezicht van adviesbureau Altersum en Hivos, het instituut voor ontwikkelingssamenwerking.

Lees meer over Edith Snoey op de site van ABVAKABO FNV.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

28 september 2010

Beste Edith Snoey,De overheid beweerde voor de verkiezingen een TEKORT van 28 miljard te hebben, dat ze ZELF hebben veroorzaakt.Daar MAG de BURGER NOOIT de REKENING VAN MOETEN BETALEN, NOOIT !Dus...Een heldere DUIDELIJKE eerlijke boodschap van het volk:

De Nederlandse burger denkt UNANIEM als volgt:Duidelijk GEEN BEZUINIGINGEN.

NOOIT WERKEN TOT 67.

NOOIT AAN PENSIOEN morrelen.

NOOIT AAN AOW morrelen.

NOOIT aan de hypotheek-RENTE morrelen.Wat zeg je daarbij tegen dat licht nog eens van het volgende ?Surf eens naar deze links op de site van RTL-Z:http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2010/weken_2010/37/0918_1515_overheid_profiteert_van_lage_rente.xmlhttp://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2010/weken_2010/39/0927_1520_overheid_verdient_461_miljoen_aan_ing_steun.xml

laatst gewijzigd: 18-09-2010 15:09

Overheid profiteert van lage renteDe Nederlandse overheid betaalt honderden miljoenen minder rente door de historisch lage rentestand. Dat kan oplopen tot een meevaller van miljarden, schrijft NRC Handelsblad.

10 miljard aan rente

De grootste debiteur van het land betaalt per jaar meer dan 10 miljard euro aan rentelasten. De verwachting was dat die kosten zouden stijgen door de hogere staatsschuld.Geld geleend voor bankensteun

Om de banken te kunnen steunen, leende de staat 60 miljard. Ook om het opgelopen begrotingstekort af te dekken leent de overheid meer. De lage rente compenseert de hogere schuld.© RTLZ.nl

laatst gewijzigd: 27-09-2010 17:52Overheid verdient 461 miljoen aan ING steun

De Nederlandse overheid heeft flink verdiend aan de hypotheekdeal die het - op het hoogtepunt van de crisis - met ING sloot.

Redding lucratief: overheid verdient flink aan hypotheekdeal INGBos

In het eerste halfjaar bracht de deal 461 miljoen euro aan premie in de het laatje. De vooruitzichten zijn echter somberder, zo waarschuwt het ministerie van Financiën. Wouter Bos redde ING met geld en met zekerheden. Zo nam hij de risico's van een miljardenportefeuille aan Amerikaanse hypotheken over van ING. Sindsdien is het er op de Amerikaanse huizenmarkt niet beter op geworden.Buffer wordt kleiner

De toenmalige minister Bos bouwde een stevige zekerheid in. Het moet wel heel slecht gaan in de VS wil de overheid erbij inschieten. Nu blijkt dus dat er voorlopig verdiend wordt aan de deal. Maar de buffer wordt wel kleiner, zo maakt het ministerie van financiën zojuist bekend.

© RTLZ.nl

Top