Artikel

Congres Veiligheid

Datum: zaterdag 14 november 2009Locatie: Vergadercentrum ’t Lichtpunt van Abrona, Huis ter HeideTijdstip: 13.00 uur tot 17.00 uurKosten: variërend van 25 Euro tot 150 EuroDoelgroep: Cliëntenraden, coaches, ondersteuners, cliënten, ouders, verwanten, leden van KansPlus en andere belangstellendenOrganisatie: KansPlusInschrijven: www.vraagraak.eu

VraagRaak bestaat eind van dit jaar 10 jaar!

Begonnen als zelfstandige stichting is VraagRaak nu het steunpunt medezeggenschap van KansPlus. In de tien achterliggende jaren hebben we veel ontdekt over zeggenschap en medezeggenschap. Over verschillende manieren waarop je met medezeggenschap in de cliëntenraad bezig kunt zijn. Over hoe waardevol het is dat cliënten vertellen over de dingen die belangrijk zijn in hun leven. Bijvoorbeeld over veiligheid: je veilig voelen in je eigen huis, je veilig voelen in je omgeving, veiligheid op straat.

Veiligheid

Dit is het thema van het congres dat op zaterdag 14 november wordt gehouden. Het is een dag voor iedereen die iets met (mede)zeggenschap doet. En voor mensen die meer over (mede)zeggenschap en het thema veiligheid willen weten. Een dag ook met zang en muziek: het is tenslotte een feestelijke dag.

Voor wie?

Voor leden van cliëntenraden, coaches, ondersteuners, cliënten, ouders en verwanten, leden van KansPlus en andere belangstellenden.

Hoe ziet de dag eruit?

We ontvangen de deelnemers ’s ochtends vanaf 10.00 uur met koffie en iets lekkers.
We vertonen een film over veiligheid, verschillende mensen komen aan het woord, er wordt toneel gespeeld. Er is een markt, er wordt muziek gemaakt en er wordt gezongen. Na de lunch zijn er workshops waarin we dieper op de onderwerpen ingaan. Workshops als:

cliëntenraad en veiligheid,
veilig internetten,
je veilig voelen in je omgeving,
brandveiligheid,
kwaliteit en veiligheid (Inspectie),
veiligheid in de openbare ruimte (gemeentelijk beleid).

Om 16.00 uur sluiten we af met een hapje en een drankje.


>> Terug naar de agenda <<

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top